Balkan Croatia Dubrovnik Solo travel

Morgontimar i Dubrovnik

Vil du oppleve Dubrovnik på sitt beste midt i høgsesong? Stå opp tidleg!

Dubrovnik er ein turistifisert by. Slik er det berre. På dagtid vrimlar det i gamlebyen, og det er så vidt ein kan snu seg i dei sentrale smuga. Det er likevel ein by verd å oppleve.

SAM_7927

Sidan eg allereie hadde brukt fleire dagar i byen på ei tidlegare reise, trengte eg ikkje setje av fleire dagar der under Balkan-eventyret mitt i 2016. Flyet mitt landa seint på kvelden, og bussen vidare til neste destinasjon gjekk neste ettermiddag. Så det var likevel greitt å bli ei natt. Eg budde midt i gamlebyen, på Guest House Jeljenic, og det kan anbefalast om du har lita tid. Dei arrangerte henting på flyplassen til ein grei pris, og etter å ha lagt frå seg bagasjen var det framleis mogleg å få seg ein pizza på ein koseleg restaurant.

20160724_080157

Bur du i gamlebyen, vil eg anbefale å stå tidleg opp for å få med seg det “verkelege” Dubrovnik.

SAM_7928

Eg tok meg først ein kjapp joggetur, medan klesvasken vart hengt ut og pensjonistane sat på trappene og drakk kaffi.

20160724_100150

Etter ein kjapp tur tilbake på rommet, var eg på ny ute med frukost i sikte. Utan andre turistar kunne eg eta i fred for mas og støy, og sjå korleis dei lokale oppførte seg i timane før det vart for varmt og folksomt.

Ikkje før klokka nærma seg elleve dukka turistgruppene opp, og eg fekk gå heilt i fred på museuma eg stakk innom.

SAM_7935

Har du ikkje gått på bymuren kan det også anbefalast å gjera tidleg. Det er både rimelegare, og du slepp faren for solstikk!

SAM_7933_ny

Når varmen og turistane gjorde sitt inntog, leigde eg ei solseng på denne stranda og vart der til det var på tide å gå til bussen. Tru det eller ei; stranda blei aldri meir enn halvfull!

 

0 comments on “Morgontimar i Dubrovnik

Leave a Reply

%d bloggers like this: