New York 2009

Naar sostrene Hirth inntar storbyen…

… kan visst alt skje!

Helga 18.-22.mars kom Borghild og Jorunn paa besok over dammen. Dei ankom i straalande sol og skikkelig vaarvarme, saa det foerste me gjorde var aa ta subwayen inn til SoHo og rusle ned til Little Italy. Der me paa ekte italiensk vis kosa oss med pasta og raudvin paa uterestaurant, mens kelnarane floerta og det blei spelt levande musikk i gata. Ein herleg start paa ei morosam helg!

Torsdagen blei diverre ikkje like varm og fin, og medan eg var paa skulen nokre timar klarte dei andre aa halde seg toerre og varme ved aa bruke litt tid og pengar i sminkeavdelinga paa Macy’s 😉 Resten av helga vart heldigvis finare, og me utnytta dagane godt, med blant anna;

 • Shopping i SoHo
 • Kaffi paa Starbucks
 • Oppleve ein torsdag kveld paa Denny’s: det som i utgangspunktet berre skulle bli ein oel paa den lokale puben vaar foer me reiste vidare til Brooklyn omraadet Carrol Gardens, blei plutseleg til ein ganske saa billig heilaften og ei rekke nye bekjentskapar fraa Brooklyn. Trur faktisk B & Yoghurt hadde det ganske saa moro der dei og 😉

 

 • Spasertur over Brooklyn Bridge
 • Ground Zero
 • Shopping paa Century 21
 • Wall Street
 • Battery Park, der me kunne skue Freitsgudinna langt der ute

 • Lunsj i Greenwhich Village
 • Times Square by night
 • God middag med ei mindre god ostekake til dessert…
 • Koyretur med hest og vogn gjennom Times Square rundt midnatt; Jorunn sjarmerte ein hestekoyrar i senk daa ho kunne fortelje at ho var bonde med hestar fraa Norge. Saa me fekk oss ein gratis tur til den to etasjers stallen i Midtown. Der fekk me helse paa alle hestane, og lukta godt av hest etterpaa 😉 Har ikkje ledd saa godt paa lenge, der me stod fint pynta med hestemoekk under haelane! Hahaha… Har sagt det foer, og seier det igjen: alt kan skje i New York!! Turen gjekk vidare til ein typisk irsk pub like ved.
 • Mercer Bar – ein litt “hippare” bar/lounge i SoHo.

 • Top of the Rock – Jorunn og Borghild fekk nyte synet av Manhattan fraa toppen av Rockefeller
 • Rusling langs 5th Avenue, med litt shopping innimellom
 • Pustepause i vaarsola i Central Park, med cup cakes fraa kjente Magnolia bakery 🙂
 • Subwaykaos
 • Skoshopping i Central Park
 • Middag i Chinatown
 • Ein oel og to til paa Denny’s

 • Sunday stroll i Prospekt Park

Takk for ei flott helg, litt paa etterskot!!

Eg har forresten investert i ein ny mini-pc, ettersom det var billigare enn aa fikse den gamle her… Er veldig fornoyd, utanom alfabetet :p

4 comments on “Naar sostrene Hirth inntar storbyen…

 1. Anonym

  Hei vennen!Ser ut som du har det kjempe gøy i NYC! Kjempe misunnelig her eg sitter på kjedelige VOSS! 😛Kor lenge skal du væra der? kjeme du heim i sommar? Eg skal være på Voss i hele sommar å jobba! hadde vert koselig å sett deg! 🙂klem fra Stina

  Like

 2. Hei Stina!Saa koselig at du foelger med paa bloggen min 🙂 Har det heilt fantastisk her borte, og har ikkje lyst aa begynne aa tenka paa aa reisa heim att endaa… Kjem heim 11.juni, og skal v heime paa Voss heile sommaren eg og – saa har superlyst aa sjaa deg og!! 🙂 🙂 Klem

  Like

 3. Anonym

  Hei!
  Så kjekt å se og lesa:)Det er utrolig alt me fikk gjort og sett den helga.Hører du skal jobba på Voss til sommeren, da må vi få til en mimre kveld.
  Kos deg!!
  klem fra Borghild

  Like

 4. Rakk dere virkelig alt dette på ei helg!!! I’M impressed!!så morsomt!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: